Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

NΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ


Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Νεανική Σκηνή- Ονειροβάτες» με όλο το σημερινό στελεχικό της δυναμικό (στη σκηνοθεσία, την κίνηση, τη μουσική, τα σκηνικά και τα κουστούμια) ξεκίνησε αρχικά ως β’ σκηνή του Δήμου Ιλίου με την επωνυμία «Παιδική – Νεανική Σκηνή Δήμου Ιλίου» με ειδίκευση στο παιδικό και εφηβικό θέατρο. Ως δημοτική β’ σκηνή παρουσίασε : 
1.Το 2010 ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ της Ξένιας Καλογεροπούλου. Την παράσταση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός παιδιών της πόλης μας.

2.Το 2011 την ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή. Την παράσταση παρακολούθησαν όλα τα Λύκεια της πόλης μας (Β΄ τάξη) και άλλοι συμπολίτες μας σε ξεχωριστές παραστάσεις.
3.Σημαντικό αριθμό αφηγήσεων παραμυθιών με σύγχρονες τεχνικής αφήγησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάθε Σαββάτο ή Κυριακή/Μια αγκαλιά για το παιδί», που έτρεχε εκείνη την περίοδο.
Στη συνέχεια η ομάδα ανεξαρτητοποιήθηκε, έλαβε την επωνυμία «Νεανική Σκηνή – Ονειροβάτες » και διατηρώντας πάντα το σύνολο του στελεχικού της δυναμικού επεκτάθηκε και στο θέατρο ενηλίκων και παρουσίασε:
4. Το  2012 το ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Σαίξπηρ. Την παράσταση παρακολούθησε σε διαδοχικές παραστάσεις το κοινό της πόλης μας και το κοινό του Μενιδίου.
5. Το 2013 τους ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Την παράσταση παρακολούθησε σε διαδοχικές παραστάσεις το κοινό της πόλης μας, του Μενιδίου και του Κορυδαλλού.
Η ομάδα μας, εξαιτίας ακριβώς της επιτυχημένης διαδρομής της, παρουσιάζει πλέον δυναμική ανάπτυξη και έτσι για το 2014 ετοιμάζει κατά τμήματα τα ακόλουθα:
Α. Τμήμα θεάτρου ενηλίκων: Το έργο ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του Γεράσιμου Σταύρου.
Β. Τμήμα παιδικού θεάτρου: Δραματοποίηση του λαϊκού παραμυθιού της Σκύρου ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΑΔΙΑ.
Γ. Εφηβικό τμήμα (αποτελούμενο από μαθητές):  Το μονόπρακτο Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ του Άντον Τσέχωφ.
Ο συνεργαζόμενος με την ομάδας μας ερασιτέχνης ηθοποιός και σκηνογράφος Δημ. Μανωλέλλης θα παρουσιάσει ,πριν από τους εφήβους μας, το δραματικό μονόλογο ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ,  σκηνοθετούμενος από μας, ώστε το εγχείρημα να συνιστά ένα μικρό αφιέρωμα στον Τσέχωφ.
Δ. Το πειραματικό τμήμα μας ετοιμάζει σε δική του ομαδική σκηνοθεσία το έργο ΟΙ ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ του Γιώργου Σκούρτη.
Ε. Το μορφωτικό τμήμα μας ετοιμάζει μια τουλάχιστον φιλολογική εκδήλωση το χρόνο( με πρώτη εφέτος ένα αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη)
ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Όλα τα μέλη και τα στελέχη μας είναι κάτοικοι της πόλης μας σε ηλικία από 14 ως 65 ετών, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και άνεργοι συμπολίτες μας, που αναζητούν στην τέχνη την ευλογία της συλλογικότητας και τη χαρά της δημιουργίας.

Η συντονίστρια και σκηνοθέτιδα της ομάδας μας ποιήτρια Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου έχει στο ενεργητικό της πάνω από 35 μαθητικές παραστάσεις και παραστάσεις ερασιτεχνών ενηλίκων καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της ως εκπαιδευτικού (φιλόλογος) στο Δημόσιο σχολείο και μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Έχει εκδώσει 11 βιβλία ποίησης, ένα πεζογραφίας και ένα ανθολόγιο μεταφρασμένης αρχαίας ελληνικής λυρικής ποίησης. Ποίησή της έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, Της έχει απονεμηθεί το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (2008).

Η μουσικός της ομάδας συνθέτρια Βασιλική Μητροπούλου είναι καθηγήτρια μουσικής στο 4ο Γυμνάσιο Ιλίου.
Οι σκηνογράφοι μας είναι ο εικαστικός Πέτρος Μιχαλάτος και συνταξιούχος εργολάβος δημ. έργων Δημήτρης Μανωλέλλης, επανειλημμένα βραβευμένος ερασιτέχνης ηθοποιός.
Το ενδυματολογικό μέρος φροντίζει η Μαρία Τσονάκα, ράπτρια, επί δεκαετίες συνεργάτιδα της κ . Χριστοδούλου.
Μ’ ένα λόγο: Είμαστε μια ομάδα πάθους και πνεύματος χωρίς άλλη φιλοδοξία από το συνεχές κυνήγι της ομορφιάς για την ψυχή μας και την ψυχή του κοινού μας. 
                                                                               ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου